זרקור על מנמ"ר/ית
דרור זעירא
CIO GROUP
תפקיד:
קבוצת אדום
ארגון / חברה:
1. מתי הייתה הפעם הראשונה בה נחשפת לעולם מערכות המידע? מה גרם לך להישאר ולהתמקצע בו?
האמת שנחשפתי לעולם מערכות המידע עוד כפעוט. אבא שלי (יחזקאל זעירא) הינו ממקימי ענף ה IT בישראל. יש לי עוד זיכרונות, הולך בחדרי מחשב גדולים ומצייר על כרטיסים מנוקבים.
ככל שגדלתי נחשפתי והבנתי תכנים מהעולם העסקי וה IT . כנער לא אהבתי לתכנת אלא יותר לקרוא על עסקים. בצבא עסקתי בתהליכים ארגוניים, ניתוח מאגרי מידע גדולים, אלגוריתם בסיסי.
כשהשתחררתי התחיל הטרנד של פרויקטי ה ERP לקראת שנת 2000 .רכבתי "על הגל" ועשיתי את כל המסלול ואת מגוון התפקידים: מיישם, אינטגראטור, מנהל פרויקט, מנהל תחום, סמנכ"ל Delivery.
ב 15 השנים האחרונות הייתי אחראי על P&L ולטובת ההצלחה שלבתי יכולות ניהול, עסקיות וטכנולוגיות.
רב הקריירה שלי הייתי בעולם ה SAP "כספק" בחברת אינטגרציה. בשנתיים האחרונות עשיתי את המעבר "לצד השני" להיות לקוח בתפקיד מנמ"ר.
אני ממליץ לקולגות לרכוש ניסיון רב כספק ורק אז לעבור לתפקיד מנמ"ר.
2. מהו תחום הטכנולוגי בו אתה מתמחה? אילו תחומים נוספים בעולם הטכנולוגי מעניינים אותך?
אני מתמחה בעולם האפליקציות העסקיות – ERP , WMS, BI , HR ועוד. ברב הקריירה עסקתי במערכות SAP וכעת אני משקיע זמן ומשאבים כדי להיכנס למערכות Priority ERP שהיא מערכת הליבה בקבוצה.
כמו כן אני אוהב לעסוק בניהול פרויקטים ובשנים האחרונות חסיד של מתודולוגיית ה Agile.
אני מאוד ממוקד מטרה ומתעניין בעיקר בנושאים הבאים בתור שהעסק נדרש ליישם: POD CRM, אינטגרציה בין WMS לליקוט רובוטי, שינוי במודל העסקי של אחת החברות.
אני מעודכן בנושאי החדשנות וספציפית AI אבל חושב שבינתיים זה יותר באז מאשר נושאים יישומיים, מחכה לראות מה חברות ה ERP יספקו ללקוחות כחלק מהתהליכים העסקיים.
3. ספר לנו על הצלחה/אתגר/כישלון שחווית בתחום טכנולוגיות המידע במהלך הקריירה
במהלך הקריירה היו אתגרים רבים שלשמחתי הסתיימו בהצלחות. ניהלתי והייתי שותף במספר רב של פרוייקטים גלובליים ולוקליים, לדוגמא בלקוחות הבאים : ממשלת ישראל, צה"ל, כימיקלים לישראל , בנק לאומי ,מקורות, הראל ביטוח ופיננסים ועוד .חוויתי מספר רב של עליות לאויר מוצלחות של מערכות מורכבות בארגונים משמעותיים- יש תחושת סיפוק בעלייה לאויר של מערכת לאחר פרוייקט משמעותי שנותן מענה טוב לאתגרים בארגון.
4. איך אתה רואה את הענף בשלוש-חמש השנים הבאות?
עולם הדאטה והAI הולך להתרחב, אני סבור שאנו עדיין לא מבינים מה ההשפעה של כניסת הטכנולוגיה לענף זה. היא יכולה לשנות את חוקי המשחק והענף, יכולה להיות אופטימיזציה והתייעלות של תהליכי עבודה, דיגיטציה של כל מאגרי המידע . איומי סייבר רק יגברו וידרשו מהארגון הגנות נוספות. בהיבטים של הארגון שלי אני מעריך שיהיו תהליכים של מיזוגים/רכישות , פתיחת חברות נוספות ו/או מרלוגים ו/או אתרים פיזיים.
5. איך אתה מתעדכן בחידושים ובמגמות?
התעדכנות באמצעות השתתפות בכנסים ואירועים מקצועיים, קריאת מאמרים ועדכונים באתרים וצפייה בהרצאות וסרטונים מקוונים בנושאים רלוונטים.
אני משקיע זמן רב בללמוד מבחינה עסקית את המתחרים ואת הלקוחות. מנמ"ר חייב לייצר יתרון תחרותי לעסק ע"פ המתחרים ובהתאמה ללקוחות. בנוסף עוקב אחרי פעילות של חברות טכנולוגיה מובילות בתחום, ופגישות עם ספקים מהתחומים השונים להתעדכנות. אני רואה חשיבות רבה בלמידה והתפתחות אישית ומעודד את הצוותים במערכות מידע ללמוד ולהתפתח באופן מתמיד.
6. איך אתה מנהל את העובדים שלך? איך אתה בונה את הצוותים שלך? איך שומרים על עובדים?
אני חסיד של מדידה לפי תפוקות ולא לפי תשומות.
אני נותן לעובדים את מרחב הגמישות האפשרי: שעות העבודה (ומקום העבודה ככל שניתן), בחירת המשימות וסדר ביצוען.ברב הנושאים בהם נדרש לקבל החלטות אני מבקש את דעת העובדים הרלוונטים.
חשוב לי לתת דוגמא אישית לעובדים גם בנושאים המקצועיים וגם בנושא ההתנהלות. חשוב שכל העובדים והמשאבים יבינו את החזון והמטרה המשותפת וירגישו חלק ממנה. שהגעתי לארגון כל העובדים היו במיקור חוץ ושייכים לחברה חיצונית. במקביל מצב המערכות התשתיות היה בכי רע. שכנעתי את המנכ"ל לקלוט עובדי חברה לתפקידי מפתח בעיקר בנושאים שבהם הידע חיוני שיישאר בחברה. בשאר הנושאים שאינם אסטרטגיים אנחנו רוכשים שירות מנוהל עם SLA קפדני ועם קנסות בגין הפרות.לאחר כשנה וחצי מצב המערכות והתשתית השתפר באופן משמעותי אבל יש לנו עוד דרך לעשות כדי להגיע לרמה וליציבות הנדרשת למרות שאנחנו לא חברת הייטק יש לי את הכלים לגייס ולשמר עובדים איכותיים בדרכים יצירתיות.
7. מה ממריץ אותך בתפקיד הנוכחי ומה מרוקן אותך?
ממריץ אותי שיש לי חבל ארוך מאוד מהמנכ"ל/בעלים לעשות את מה שנדרש כדי להביא את המערכות והתשתיות לרמה וליציבות הנדרשת.
אם אני קם בבוקר ומחליט שצריך לטפל בנושא מסוים אז אין לי בירוקרטיה ארגונית שחוסמת אותי וכך אני רואה תוצאות מיידיות לרב הנושאים.
מרוקן אותי שהמיישמים לא עובדים לפי הנוהליים וגורמים לרגרסיה במערכותעבודת IT כמו כל עבודה חייבת להיות במתודולוגיה סדורה ובנויה על שגרות עבודה. רוצה לציין כי אני מתגאה ב IT יעיל שעלותו כ 0.5% ממחזור המכירות של הקבוצה.אני נדרש להעמיס את ההוצאות השונות ל 8 חברות שונות שלכל אחת יש את האגנדה שלה.
8. מניסיונך המקצועי, איזה טיפ היית נותן למנמ"רים שעושים את צעדיהם הראשונם?
ניהול מערכות מידע הוא תפקיד מורכב ומרתק. חשוב להבין את התחום העיסקי והאתגרים שלו. להקשיב לצוות ולעובדים, לא לפחד לשנות ולעשות צעדים גם אם הם מורכבים שיועילו לארגון ויביאו ערך.
לקדם חדשנות וטכנולוגיה חדשה, ללמוד מניסיונם של אחרים- קולגות, ארגונים דומים ומהניסיון שלהם.
חשוב לבנות קשרים טובים עם הלקוחות של מערכות מידע, אוירה של שיתוף, תיאום ציפיות והסכמה על מה יביא ערך לארגון ויסייע לארגון בהתמודדות עם אתגרים שעומדים בפניו תביא לwin -Win לכל השותפים.
יש לרדת לשטח ולהכיר את המשתמשים במקום עבודתם.
יש להכיר את מרכיבי ההוצאות של ה IT עד לרמות הנמוכות ביותר כך שניתן לשלוט ולהיות גמיש בהוצאות.