זרקור על מנמ"ר/ית
ניר צנטנר
ראש אגף בכיר (מנמ"ר)
תפקיד:
משרד האנרגיה
ארגון / חברה:
1. מתי הייתה הפעם הראשונה בה נחשפת לעולם מערכות המידע? מה גרם לך להישאר ולהתמקצע בו?
הגעתי למשרד האנרגיה אחרי שרות של 27 שנה בעולם הטכנולוגי מבצעי של אגף התקשוב בצה"ל שם נחשפתי לראשונה לעולם הטכנולוגי בכלל ולעולם מערכות המידע בפרט הסקרנות הטכנולוגית שבי התעוררה והריגוש מהיכולת להשפיע על קבלת ההחלטות דרך העולם הטכנולוגי גרמה לי להשאר בתחום ולהתמקצע בו יש אומרים שלמרות האפשרות לעשות שינוי מהותי עם פרישתי מצה"ל החלפתי סוס בחמור אבל חמור טכנולוגי.
2. מהו תחום הטכנולוגי בו אתה מתמחה? אילו תחומים נוספים בעולם הטכנולוגי מעניינים אותך?
רוב שנותי הבוגרות בצה"ל עסקתי בעולמות המבצעיים ולמעשה לקחתי צורך מבצעי ותרגמתי אותו ליכולת טכנולוגית החוזקה שלי היא הבנת תהליכים ארגונים והתאמת מענה טכנולוגי לתהליכים אלו, היכולת לנתח בעיות מורכבות ולהתאים להם מענה טכנולוגי מסקרן ומאתגר אותי ,משבר האנרגיה העולמי יחד עם עולם האנרגיה המתפתח בדגש על אנרגיה ירוקה והמענה הטכנולוגי הנדרש לזה מסקרן ומאתגר אותי
3. ספר לנו על הצלחה/אתגר/כישלון שחווית בתחום טכנולוגיות המידע במהלך הקריירה.
עולם האנרגיה הינו עולם ותיק סוג של LOW TECH משבר האנרגיה העולמי יחד עם המעבר לאנרגיה מתחדשת וגילוי הגז הטבעי מעבר לרכב חשמלי הפכו את את עולמות האנרגיה ל HIGH TECH המענה הנדרש בתחום מערכות המידע השתנה והאתגר להנגיש מידע למקבלי ההחלטות הפך להיות מצורך להכרח ,הצלחה –הובלת תהליך של טרנספורמציה דיגיטלית בעולמות הדלק והפיכת התחום לדיגיטלי מקצה לקצה לרווחת החברות מצד אחד והרגולטור מהצד השני. אתגר- הקמת תשתיות רוחביות שרידות למשק האנרגיה במשרד בדגש על אתרי גיבוי שרידות והמשכיות עסקית ומתן מענה טכנולוגי מתקדם . כשלון- תסכול מחוסר יכולת לתת מענה בחלק מהתחומים כתוצאה מפער במשאבים ובשלות ארגונית.
4. איך אתה רואה את הענף בשלוש-חמש השנים הבאות?
קטונתי מלחזות עתיד אבל ישנם מספר וקטורים שימשיכו להיות המושכים המרכזיים וישפיעו גם עלינו ,חיזוק העבודה ההיברידית מחד אל מול אי יציבות בשוק העובדים (תחלופה גדולה) ,הצורך בנתונים DATA היא שם המשחק וכולנו נעסוק באיסוף עיבוד חקירה תצוגה ואף סחר של נתונים , המעבר של הממשלה לענן שיגרור אחריו לא מעט פתרונות שלא היו בהישג יד מצד אחד וסיכוני סייבר מהצד השני ,אני בכלל חושב שעולם הסייבר יהפוך להיות לבנה מרכזית בעיסוקו של המנמ"ר בשנים הקרובות.
5. איך אתה מתעדכן בחידושים ובמגמות?
מפגש רציף ובלתי אמצעי עם ספקים מובילים ואם פתרונות שרצים בשוק יחד עם קריאה של לא מעט חומר שיווקי המופץ במדיה ובאינטרנט וכמובן קבוצות מיקוד של מנמרים בנושאים שונים.
6. איך אתה מנהל את העובדים שלך? , איך אתה בונה את הצוותים שלך? , איך שומרים על עובדים?
עולם התעסוקה משתנה באופן תדיר אחת לכמה שנים להבנתי משבר הקורונה הפך את עולם התעסוקה להיברידי בדגש על עולמות הטכנולוגיה היכולת שלנו כמנהלים להפנים ולאמץ את השינוי הוא המפתח לעולם התעסוקה החדש גם השרות הציבורי הבין את ההזדמנות והיום הדרך לשמר עובדים היא היכולת להיות גמיש ,אני מאמין גדול בניהול מטריציוני תוך הקניית סמכויות מחד ואחריות מאידך ,הארגון שלי בנוי מצוותי עבודה בתחומי עניין וכל ראש צוות אחראי על המשימות בתחומו יחד עם זאת אני עוסק רבות בעולמות הכ"א באופן אישי וישיר ומשפיע באופן אישי על היום יום של העובדים ורווחתם ,אני מאמין גדול בעובדה שאנשים אוהבים לעבוד במקום שנעים להם ובמקום שמפרגנים להם והשכר הוא חשוב אבל לא הכי חשוב.
7. מה ממריץ אותך בתפקיד הנוכחי ומה מרוקן אותך?
היכולת להשפיע לקדם לשנות להביא קידמה וטכנולוגיות מרתקת אותי יחד עם זאת העיסוק בפוליטיקה ארגונית ובבירוקרטיה מוציאה הרבה אנרגיה.
8. מניסיונך המקצועי, איזה טיפ היית נותנת למנמ"רים שעושים את צעדיהם הראשונים?
אני חושב שתפקיד המנמ"ר בעת הנוכחית הוא תפקיד מרתק היכולת של המנמ"ר להיות מחובר לעיסוק המרכזי של הארגון להיות חלק מהעשייה ולהביא פתרונות הם המפתח להצלחתו יחד עם זאת קשה לנתק את האחריות של המנמ"ר לפעילות השוטפת וליום יום מנמ"ר שיצליח להיות מחובר לראיה וההבנה העסקית ולא להשאב לתפעול יצליח להיות דומיננטי ומשפיע ולתת ערך מרכזי להנהלה.