בשלוש השנים האחרונות כיהנתי כיו"ר נבחר של הלשכה, הובלתי בהן יחד עם חברים מסורים נוספים את השינוי שניתן לסכמו כ- "המצאת הלשכה מחדש".
עוד טרם כניסתי לתפקיד בינואר 2016 זיהינו צורך ברור לבלום את הידרדרות של לשכת מנתחי מערכות מידע דאז שנמשכה כבר מספר שנים ונבעה גם מעיסוק הליבה שלה – מקצוע ניתוח המערכות ששינה פניו בשנים האחרונות ומעמדו המקצועי השתנה, וגם ממיצובה כארגון לא רלוונטי, לחברים לא רלונטיים, חסר מעוף ויכולת התחדשות וצמיחה.
שנת הבלימה – שנת 2016 - לשלב הבלימה גובשה תכנית מיתוג מחדש של הלשכה שבבסיסה אימוץ שם חדש, לוגו חדש, מטרות ויעדים משודרגים כ "בית של מקצועני ההייטק בישראל". מיתוגה מחדש של הלשכה חייב פעילות שיווק אינטנסיבית והידוק הקשר עם החברים בכל הערוצים האפשריים במדיה וברשתות החברתיות.
לקחתי על עצמי אחריות אישית במשימת הידוק הקשר עם החברים ע"י הפקת עלון (newsletter ) חודשי, ששפך אור על הפעילויות השוטפות של הלשכה לטובת חבריה והעביר להם מידע מקצועי בחוות דעת, מאמרים ודעות, חידושים והמצאות בתחום המקצועי הרחב בו הם עוסקים. יעידו על כך 31 הגיליונות שראו אור עד היום.
ההשקה החגיגית של הלשכה המחודשת הייתה בכנס הפסגה הדיגיטלית השנתי ב- 13באפריל 2016. בהתרגשות רבה בקשתי מהקהל לשלב ידיים, להתבונן אל תקרת האולם בה הוחלפו הלוגואים של הלשכה ולשלב ידיים מחדש באופן הפוך, באקט הממחיש את הקושי הקיים בתהליך שינוי. דברתי על הקושי ולא הערכתי עד כמה באמת התהליך יהיה קשה.
כנס "הפסגה הדיגיטלית" השנתי לפי מיטב המסורת ממשיך להוות את גולת הכותרת של הפעילות השנתית של הלשכה והוא מצליח לקבץ סביבו מאות חברות וחברים המגלים עניין בנושאים המקצועיים המלווים את תעשיית ההייטק ומוצגים ע"י בכירי התעשייה בעסקים, בציבור ובאקדמיה. בכנסים אנו נוהגים להוקיר ולכבד את חברינו הוותיקים שהשפיעו על התעשייה במשך השנים, ולעודד את המצטיינים בהווה בפיתוח פרויקטים פורצי דרך בארגונים ובאקדמיה.
השנה הראשונה, 2016, לוותה בסקפטיות רבה, באי אמון ובביקורת על הקצב ולוחות הזמנים הקצרים ועל הסיכונים שהלשכה לוקחת על עצמה.
שנת בניית היתרון היחסי (Turnover) – שנת 2017 - רק התגייסות והירתמות, בנחישות וברגישות של קבוצת חברים בנשיאות, בהנהלה ובקבינט מיוחד שהוקם לביצוע המשימות הכרוכות בתהליך ההתחדשות, תוך אמונה בצדקת הדרך אפשרה ללשכה לעבור בשנת 2017 לשלב הבנייה מחדש שכללו:
מינוי מנכ"ל חדש וצוות המשרד, ניפוץ "תקרת הזכוכית" עם הקמת מרכז המצוינות הראשון בתחום תשתיות ה IT ובעקבותיו בתחום הסייבר ובתחום האנליטיקה והביג דאטה הפועלים לצד קבוצת מנתחי המערכות המסורתית.
פעילות שיווק ויחסי ציבור מקצועית ואינטנסיבית שכללה הקמת אתר אינטרנט חדש ומודרני. הגדלת הנוכחות של הלשכה באופן משמעותי ברשתות החברתיות: בפייסבוק ובלינקדאין. אירועים ומאמרים מתפרסמים בערוצים מגוונים כמו: אנשים ומחשבים, ירחון סטטוס ועוד, ואף במדיה (בתוכנית "מחוץ לבועה" בערוץ 10).
הגדלה של מספר ימי העיון, אירועי Meetups ושולחנות עגולים מקצועיים בנושאים שבחזית הטכנולוגית והגדלת מספר המשתתפים בהם.
בניית אמון מחודש עם פורום המנמ"רים בממשלה ע"י הפקת הסדנה השנתית וימי עיון ייחודיים
גיבוש מדיניות תמחור חדשה לחברות בלשכה לחברות אישית וחברות הכוללת הסמכה מקצועית.
פתיחת מסלול הצטרפות – חברות תאגידית לארגונים וספקים במסגרת חבילות שירותים והטבות שאפשרה הצטרפות חברים חדשים וארגונים (ספקים ולקוחות) ללשכה.
שנת הפריצה – שנת 2018 – מתאפיינת בגידול וצמיחה בכל אחד מהנושאים והפרמטרים בהם אנו עוסקים:
גידול מארבעה לתשעה במרכזי המצוינות (התווספו: חדשנות, יזמות, IIOT, דיגיטל וחוויית לקוח, ענן ).
הפקת כ 25 אירועים וימי עיון (פי 2 לעומת 2017), בהם השתתפו בממוצע כ 60 עד 70 איש לעומת 20-30 ב 2017.
כ- 30 חברות הצטרפו לתוכנית החברות המאוגדת ובכך הגדילו את כמות החברים בלשכה במאות.
מספר חברות עסקיות מובילות תומכות במרכזי המצוינות ובפעילות מקצועית ספציפית.
48 מועמדים לנשיאות בבחירות 2018 לעומת 18 ב 2016.
גידול במספר החברים בפורום המנמ"רים הממשלתיים (75) לעומת כ 50 ב 2017.
כל אלה ועוד מעידים על המהפך שחל במעמד הלשכה בשוק ההייטק – הלשכה הפכה לרלוונטית, מספקת ערכים מוספים ומעניינת.
מה הלאה?
גידול וצמיחה בקצב גבוהה מחייבים לעתים לעצירה וחשיבה על המשך הדרך, מטבע הדברים הפריצה נעשתה בחזית רחבה ויש נושאים שזקוקים לייצוב, מיסוד וחשיבה לעתיד.
אני מייחס חשיבות רבה לביצוע הערכים המוספים שהלשכה אמורה לספק במיוחד כאלה שיבדלו אותה מכל תחרות אפשרית הקיימת בשוק.
בעדיפות ראשונה הייתי ממליץ להתמקד בנושא ההסמכות הן האישיות והן הארגוניות בתחומי העסוק השונים , זה נדרש, זה מבדל וזה ישים.
ברוח זו הייתי מצפה להפיכת הלשכה לגורם דומיננטי ומייעץ לגופי ממשלה וגופים ציבוריים אחרים בנושאי מדיניות ואסטרטגיה בתחום ההייטק בישראל, יחייב אותנו להשקיע במחקר שימושי (להבדיל מאקדמי) ולחזק קשרים עם מוסדות דומים בחו"ל מחד ולהתחבר לרשויות ציבוריות בארץ מאידך.
התרומה לקהילה בעיקר בתחומי חינוך לטכנולוגיה מגיל צעיר יחסית עם דגש על פריפריה ומגדרים שונים, גם היא בעלת ערך מוסף ייחודי.
תודות וברכות
אני מבקש להביע תודה מיוחדת לקרן להנצחת זכרו של שלמה טירן ז"ל ולמשפחת טירן על האמון והתמיכה שנתנה לנו ונתנה לנו בסיס איתן להתקדם.
תודה לכל החברות והחברים, הפעילות והפעילים על התנדבותם ותרומתם להצלחה.
אני מבקש לאחל הצלחה ליו"ר הלשכה החדש אלי פרנק ולמנכ"ל יורם אלדר שהיו שותפים פעילים לדרך עד כאן. המלאכה לא תמה וכמות הנושאים והיוזמות הממתינות בפתח היא רחבה, מאתגרת, מבטיחה ומגוונת. יש לי אמון מלא בהנהגת הלשכה שתמשיך בדרך ותפתיע בגדול ואשמח להמשיך להיות לה לעזר.
אלי פרנק, היו"ר הנכנס של הלשכה לטכנולוגיות המידע "אני מבקש להודות לאריה עמית ולהביע את הערכתי העמוקה לפועלו רב השנים בלשכה, החל מחברות בנשיאות ובוועדה המקצועית, דרך הובלת כנסים ופעילויות ייחודיות רבות אחרות, ועד להובלת הלשכה כיו"ר בשלוש השנים האחרונות, עם גיבוש חזון, יעדים וכיוונים חדשים שמתממשים לנגד עינינו. להערכה זו שותפים כל חברי הנשיאות והנהלת הלשכה".
אני מבקש להודות לאריה עמית ולהביע את הערכתי העמוקה לפועלו רב השנים בלשכה, החל מחברות בנשיאות ובועדה המקצועית, דרך הובלת כנסים ופעילויות ייחודיות רבות אחרות, ועד להובלת הלשכה כיו"ר בשלוש השנים האחרונות, עם גיבוש חזון, יעדים וכיוונים חדשים שמתממשים לנגד עינינו. להערכה זו שותפים כל חברי הנשיאות והנהלת הלשכה.
דוד בן טולילה, ס.יו"ר הלשכה לטכנולוגיות המידע סיפר כי "פגשתי את אריה עמית לפני כ- 3 שנים ובפחות משעה הוא הצליח לרתום אותי ללשכה לטכנולוגיות המידע בזכות החזון המלהיב והיכולת הביצועית שלו. אריה הוא בולדוזר אמיתי, הוא שינה את פני הלשכה ופתח אותה למקצועות חדשים, הגדיר לה חזון מלהיב להיות הבית לכלל קהילת ההייטק בישראל, גייס מנכ"ל נמרץ, יצר ופתח מרכזי מצוינות והלשכה כולה על כל חבריה ומנהליה חווים לו חוב גדול"
יורם אלדר, מנכ"ל הלשכה לטכנולוגיות המידע, סיפר "לפני כשנתיים קיבלתי טלפון מאריה, שסיפר לי על החזון החדש והמאתגר של הלשכה והציע לי להוביל כמנכ"ל הלשכה, ביחד איתו ועם הנהלת הלשכה את מימוש החזון המאתגר - הפיכת הלשכה לבית המקצועי של הייטק הישראלי. די מהר, אריה הצליח ל"הדליק" אותי ברעיון ובחזון ולרתום אותי לעשייה בלשכה. אני רוצה להודות לאריה על שותפות האמיתית בעשייה היום יומית שלנו, על הגיבוי המלא ועל הובלת מהפכה משמעותית בלשכה שתוך זמן יחסית קצר יחסית, הפכה הלשכה לארגון נמרץ, בועט ורלוונטי וזאת בדרך למימוש החזון שקורם עור וגידים לנגד עיננו".