top of page

פורטל ידע

Israel’s AI Expansion Blueprint

28.11.2024

מקור: Deloitte Catalyst, Google Cloud, F2




 

 בשנים האחרונות הבינה המלאכותית (AI) מתפתחת במהירות, הופכת לאבן יסוד למה שמכונה המהפכה התעשייתית החמישית. טכנולוגיות משנות מהותית את האופן שבו אנחנו חיים, עובדים ומתקשרים עם העולם.

ישראל נמצאת ברגע מכריע במסעה להיות מנהיגת AI עולמית. כעמוד השדרה של הכלכלה הישראלית, מגזר הטכנולוגיה תרם בערך 20% מהתמ"ג של ישראל בשנת 2023 והיווה כ. 40% מצמיחת התמ"ג שלה מ-2018 עד 2023.

התלות זו בטכנולוגיה הופכת את פיתוח הנוכחות החזקה בעולם ה AI לחיונית לשמירה על המומנטום הכלכלי של ישראל ומגבשת את מעמדה כמנהיגה טכנולוגית על הבמה העולמית


תמצית התובנות


  1. נכון לאמצע 2024, מערכת ה-AI של ישראל כוללת מעל 2,150 חברות פעילות, המייצגות כ 30% מהחברות בתעשיית הטכנולוגיה המקומית.

  2. סטארט-אפים הממנפים בינה מלאכותית גייסו למעלה מ-60% מההון שגויס על ידי סטארטאפים ישראלים ב-2023.

  3. ישראל מדורגת כ-3-4 בגודלו של ה AI VC ברחבי העולם בעשור האחרון, אשר מפגין עניין בינלאומי מתמשך ביכולות ה-AI שלה.

  4. כמעט מחצית מכל הסטארטאפים הישראלים החדשים (49%) ב 2023 הן חברות הממנפות בינה מלאכותית, עלייה משמעותי מ-27% ב-2017.

  5. דירוג ה-AI העולמי של ישראל השתנה מהמקום החמישי ב-2020 למקום השביעי בשנת 2023, המשקף עלייה גלובלית תחרות והתקדמות מהירה באזורים אחרים.

  6. בסביבות 50% מהשקעות בינה מלאכותית בישראל בין 2022 עד אמצע 2024 עברו לורטיקליים בסך של 6.9 מיליארד דולר במימון שהופנו לפתרונות AI ספציפיים לתעשייה:

  7. 2.9 מיליארד דולר למדעי החיים ובריאות – 42% מכלל המימון

  8. 1.6 מיליארד דולר לשוק הפיננסי – 24%

  9. אבטחת סייבר מובילה את ההשקעות ה AI בקטגוריות האופקיות עם 2.6 מיליארד דולר שהם 56%.

  10. שכבת התשתיות של טכנולוגיית הבינה המלאכותית הכוללת את מודלי השפה, תשתיות החומרה ובסיסי הנתונים גייסה כ 13%מסך המימון של AI ביִשְׂראֵל.

  11. מעל 100 תאגידים רב לאומיים מניעים את הבינה המלאכותית של ישראל. חברות אלו ממלאות תפקיד מפתח במו"פ של הבינה המלאכותית ובעלי תפקיד משמעותי בהגברת פעילות המיזוגים והרכישות. ב - H1 2024 בסך של 2.3מיליארד דולר (53% מכלל ההשקעות בבינה מלאכותית


בהתבסס על נתונים כמותיים ואיכותיים, מיפינו פלחים בשוק הבינה המלאכותית בהתאם לפוטנציאל שלהם לבסס את ישראל כמרכז AI עולמי מוביל. ואלה הממצאים:


אזורים עם פוטנציאל גבוה:

AI & Data Ops

  1. המערכת האקולוגית המקומית החזקה והכישרון והמיומנות של ישראל הופכים אותה לאזור מפתח לצמיחה.

  2. בינה מלאכותית אנכית (ממוקדת תעשיה): כשכמעט מחצית מכל מימון הבינה המלאכותית בישראל מושקעת בבינה מלאכותית אנכית בשנים האחרונות, זהו תחום פוטנציאלי גבוה במיוחד. ישראל נמצאת במיקום ייחודי להצטיין ביישומי AI ספציפיים לתעשייה, במיוחד במגזרים שבהם יש לה מומחיות עמוקה ומוניטין עולמיים

  3. נכון לעכשיו, ישראל מצטיינת באבטחת סייבר כאשר החוזקה שלה הוא מאגר כישרונות ורקורד של השקת חברות בקנה מידה גלובלי.


אזורים עם פוטנציאל בינוני:

  1. חומרה, תשתיות וענן: נוכחותן של חברות רב לאומיות ומצליחות בעבר, מיזוגים וחברות יוצרים הזדמנויות מוצקות להתרחבות נוספת.

  2. אבטחת מודל: בעוד שהמוניטין החזק של ישראל בתחום אבטחת הסייבר הוא יתרון, השוק עבור

  3. אבטחת מודלים נישתי יחסית, ומציג מגבלות לצמיחה במגזר ה -AI הספציפי הזה.


אזורים עם פוטנציאל נמוך:

  1. מודלים יסודיים (LXMs): קטגוריה זו עומדת בפני חסמי כניסה משמעותיים, הדורשים השקעות מסיביות וגישה למערך נתונים נרחב, מה שהופך את ישראל למאתגרת בתחרות.

  2. קוונטים: תחום עתיר הון זה נשלט על ידי חברות רב לאומיות עם משאבים עצומים, וזה משקף אופק השקעה ארוך טווח עם זמן יציאה לשוק מושהה.

  3. בינה מלאכותית לצרכן: לישראל יש נוכחות מוגבלת מאוד בקטגוריה הזו, חסרה תחרות חזקה

 

Comments


bottom of page