top of page

פורטל ידע

האם אתם מוכנים? מצפן מגמות עסקיות-טכנולוגיות, רגע לפני 2025

28.11.2024

ערך: אריה עמית | חבר נשיאות הלשכה

מקור: שטראוס אסטרטגיה 

 

שטראוס אסטרטגיה מפרסמת מצפן ייחודי המשרטט המגמות העסקיות והטכנולוגיות ל 2025 לבכירי המשק, זאת על בסיס זיקוק התובנות והתחזיות של מעל ארבעים יו"רים, מנכ"לים, ומנהלים בכירים, מתשעה מגזרים שונים בכלכלה הישראלית – מפיננסים ועד טכנולוגיה.


המלחמה הפתאומית מה-7 באוקטובר 2023 טלטלה את יסודות המשק הישראלי, וחידדה את חשיבותה הקריטית של היערכות איתנה להתמודדות עם מצבי קיצון. המציאות החדשה יצרה אי וודאות שלא פסחה על אף מגזר או תחום. היכולת לפעול בצורה גמישה, יצירתית, תוך שיתוף פעולה חוצה-מגזרים הפכה לנכס קריטי.

במציאות המורכבת הזו צומחות גם הזדמנויות. המגמות שהתחדדו בעקבות המשבר בשל דחיפותו והצורך המוחשי למצוא להן פתרונות מיידיים יכולות להוות קרש קפיצה להתפתחות ותנופה עסקית בשנים הבאות. בדיוק מהנקודה הזו, הפיקה חברת שטראוס אסטרטגיה מצפן עסקי אסטרטגי לניווט בעידן חדש. עידן שבו משבר גדול ככל שיהיה, אינו גוזר גזר דין אלא הופך הזדמנות לשינוי והזדמנות לצמיחה.


"ראיינו עשרות מובילים ומובילות בכירים וגורמי מפתח ממגוון רחב של חברות גדולות במשק הישראלי. שאלנו כל אחת ואחד שתי שאלות: מה לדעתך יהיו המגמות העסקית-טכנולוגיות המרכזיות במגזר שלך ב-2025 ? ומה לדעתך היתה ההחמצה המשמעותית ביותר ב-2024? אצרנו וזיקקנו חוכמת חיים מצרפית של מנהלים.ות בכירים ומקבלי.ות החלטות בתהליך המעניק מצפן ניווט יוצא דופן ברוחבו ועומקו – לכל מנהל.ת ומנהיג החפץ לנווט את הארגון שלו בהצלחה במים ובימים הסוערים הללו." כך שיתפו סמדר עוז, מנכ"לית שטראוס אסטרטגיה ואבנר שטראוס, יו"ר משותף בחברה.המחקר המקיף, כלל 42 בכירות ובכירים מתשעה מגזרים מרכזיים – מפיננסים ועד טכנולוגיה – ומציג תמונה מרתקת של האתגרים וההזדמנויות הצפויים למשק הישראלי.


מה מטריד את המנהלים הבכירים?

המהפכה העסקית והטכנולוגית הטמונה בהתפתחויות המשמעותיות בחזית ה AI, מציבה בפני הארגונים אתגר כפול: הצורך להטמיע חדשנות במהירות מחד, תוך שמירה על יציבות ואמינות.

המנהלים מצביעים על הצורך הדחוף בהתאמת תפיסות ומודלים עסקיים, פיתוח ההון האנושי, בניית התשתית הארגונית המתאימה, והתמודדות עם סיכוני סייבר מתעצמים.


המגמות המובילות:

  • לקחת את הדיגיטל למקום האישי: מדברים על זה רבות אבל כמעט אף ארגון לא באמת מצליח, עדין.

  • לקחת את הפוטנציאל ב AI לרמה הארגונית באמת: הבנה שצריך לקחת את ה AI שלב אחד קדימה ברמת הארגון (לא ברמת עוד פיילוט בתחום ספציפי כלשהו) כאשר ברור שבלי Data איכותי זה פשוט לא יקרה, לכן שלב מקדים הוא: Data Readiness.

  • ניווט בין וקטורים שלכאורה סותרים: הגברת התחרות במגזר + הבנה שחייבים יותר שיתופי פעולה + התמקדות בהתייעלות ("מצוינות תפעולית") – האם אפשר לעשות את שלושתם יחד ? איך בדיוק ?

  • היכולת להגיב מהר: נפל האסימון ברמה הכי עמוקה שמה שהיה הוא לא מה שיהיה ושחייבים להתכונן לבלתי צפוי, כלומר חייבים לפתח היכולת ולהיערך ברמה התשתיתית לספק מענה, לכל סיטואציה, לכל תרחיש, ולכל שינוי. כי הם בוודאות יבואו.

  • הגברת הערך ללקוח: הרחבת סלי שירותים ויצירת חווית לקוח הוליסטית (כולל ברמת הקבוצה, במידה ומדובר בקבוצה של חברות) הם מפתחות להצלחה.


השורה התחתונה:

2025 צפויה להיות שנת מפנה עבור המשק הישראלי: על בסיס העתיד המסתמן בו ישראל מתחילה לצאת מהמלחמה ולעבור לשלב של ייצוב מדיני, ארגונים יידרשו לאזן בין אימוץ חדשנות עסקית וטכנולוגית מתקדמת לבין שמירה על ערך אנושי וחברתי.

היכולת להוביל שינוי תוך שמירה על יציבות תהיה המפתח להצלחה.


להורדת המצפן המלא, המפרט את התחזיות וההחמצות לדעת 42 הבכירות והבכירים במשק הישראלי, לחצו כאן.

Comments


bottom of page