top of page

פורטל ידע

האם המעבר לענן מצדיק את הציפיות?

ערך: אריה עמית | יועץ אסטרטגי וחבר נשיאות הלשכה,

מקור: IDC


01.12.2024

 

מחשוב ענן הוכרז כפתרון לאתגרי IT מודרניים, המבטיח סקלביליות, גמישות וחיסכון בעלויות. עם זאת, ככל שעובר הזמן, ארגונים רבים מגלים שהמציאות של אימוץ ענן לא תמיד מתיישבת עם הציפיות שלהם. עובדה זו מובילה למגמה גוברת של חזרה לסביבות מקומיות או ענן פרטיות. המאמר מציג  את הסיבות העיקריות לכך


ההבטחה מול המציאות של מחשוב ענן


חריגות בעלויות

אחד המניעים העיקריים לאימוץ ענן היה ההבטחה לחיסכון בעלויות. עם זאת, ארגונים רבים מגלים שהוצאות הענן שלהם עולות על ההערכות הראשוניות. על פי סקר Cloud Pulse 4Q 2023 של, IDC קרוב למחצית מרוכשי הענן הוציאו יותר על ענן ממה שציפו בשנת 2023, כאשר 59% צופים חריגות דומות גם בשנת 2024. המורכבות של סביבות ענן, יחד עם השפעות חיצוניות בלתי צפויות, הופכות את תחזית עלויות הענן למאתגרת. גורמים כמו העלות הגוברת של שירותי צד שלישי, עלויות אנרגיה וההשלכות הפיננסיות של טכנולוגיות חדשות כמו GenAI תורמים לחריגות התקציב הללו.


בעיות ביצועים

בעוד שספקי ענן מציעים תשתית איתנה, לא כל עומסי העבודה מתאימים לענן. בעיות ביצועים והשהייה הן תלונות נפוצות, במיוחד עבור יישומים הדורשים עיבוד בזמן אמת או שיש להם דרישות ביצועים מחמירות. לדוגמה, עומסי עבודה טכניים וקשורים בינה מלאכותית חווים לעתים קרובות צווארי בקבוק בביצועים בסביבות ענן ציבוריות, מה שמניע ארגונים לשקול חזרה לסביבה מקומית או ענן פרטי.


אבטחה מידע ותאימות לרגולציה

אבטחת מידע ותאימות לרגולציה הם שיקולים קריטיים עבור כל ארגון. למרות אמצעי האבטחה המתקדמים שמציעים ספקי ענן, עסקים רבים עדיין מודאגים מהפרות אבטחת מידע ועמידה בתקנות מחייבות בתעשייה. זה נכון במיוחד עבור מגזרים כמו פיננסים ושירותי בריאות, שבהם פרטיות הנתונים היא ערך עליון.


מורכבות הניהול

ניהול סביבת ענן מרובת עננים או ענן היברידי יכול להיות מורכב ביותר. לעתים קרובות ארגונים נאבקים בשילוב שירותי ענן שונים, ניהול נתונים על פני מספר פלטפורמות והבטחת מדיניות אבטחה עקבית. מורכבות זו יכולה לשלול את היתרונות הנתפסים של אימוץ ענן, מה שמוביל חלק מהעסקים לשקול מחדש את אסטרטגיות הענן שלהם.


מגמת החזרה ל On-Premises

החזרה ל  On- מתייחסת לתהליך של העברת עומסי עבודה מסביבות ענן ציבוריות חזרה לתשתית מקומית או ענן פרטית. מגמה זו היא חלק מתנועה רחבה יותר בתעשייה לעבר אסטרטגיות IT היברידיות מרובות עננים, שבה ארגונים מבקשים לייעל את מיקום עומס העבודה שלהם בסביבות שונות.

מספר גורמים מניעים את ההחלטה לחזור ל On-Premises:


  1. ניהול עלויות: כפי שהוזכר קודם לכן, חריגות עלויות בלתי צפויות בענן יכולות להפוך פתרונות מקומיים לאטרקטיביים יותר. על ידי החזרת עומסי עבודה לארץ, ארגונים יכולים להשיג שליטה טובה יותר על הוצאות ה-IT שלהם.

  2. אופטימיזציה של ביצועים: עבור עומסי עבודה הדורשים ביצועים גבוהים והשהייה נמוכה, תשתית מקומית יכולה להציע ביצועים מעולים בהשוואה לסביבות ענן ציבוריות.

  3. אבטחה ותאימות: החזרת נתונים רגישים ויישומים קריטיים יכול לעזור לארגונים לעמוד בדרישות אבטחה ותאימות מחמירות בצורה יעילה יותר.

  4. בקרה תפעולית: עומסי עבודה מקומיים מאפשרים שליטה רבה יותר על תפעול ה – IT, המאפשר לארגונים להתאים את התשתית שלהם לצרכים ספציפיים ולטייב את ניצול המשאבים.


אמנם החזרה ל On-Premises היא מגמה הולכת וגוברת, אבל זו לא הגירה סיטונאית. לפי סקר עומסי העבודה והאחסון של, IDC  רק 8-9% מהחברות מתכננות החזרת עומס עבודה מלא. במקום זאת, רוב הארגונים מחזירים אלמנטים ספציפיים של עומסי העבודה שלהם, כגון נתוני ייצור, תהליכי גיבוי ומשאבי מחשוב.

ארגונים גדולים יותר פעילים יותר בהחזרת עומסי עבודה ל On-Premisesבהשוואה לעסקים קטנים יותר. הסיבה לכך היא המשאבים הגדולים יותר, עומסי העבודה הגדולים יותר וסביבות ה-IT המורכבות יותר. גם גורמים כלכליים ואסטרטגיות עומס עבודה מקיפות ממלאות תפקיד בהנעת פעילויות החזרה ל On-Premisesבקרב ארגונים גדולים.


לסיכום

ההבטחה הראשונית של מחשוב ענן לא מומשה במלואה עבור ארגונים רבים, מה שהוביל להחמצת הציפיות ולמגמה גוברת של החזרת עומסי עבודה ל On-Premises. חריגות עלויות, בעיות ביצועים, חששות אבטחה ומורכבות ניהול הם חלק מהגורמים המרכזיים המניעים את השינוי הזה. בעוד שהענן נותר מרכיב חיוני באסטרטגיות IT מודרניות, עסקים מאמצים יותר ויותר גישה היברידית, תוך אופטימיזציה של מיקום עומס העבודה שלהם על פני ענן ציבורי, ענן פרטי וסביבות מקומיות.

ככל שנוף הענן ממשיך להתפתח, ארגונים חייבים להעריך בקפידה את אסטרטגיות הענן שלהם, לאזן את היתרונות של אימוץ הענן עם המציאות של הצרכים והאתגרים הספציפיים שלהם. על ידי כך, הם יכולים לקבל החלטות מושכלות לגבי היכן לפרוס בצורה הטובה ביותר את עומסי העבודה שלהם, ולהבטיח שהם משיגים את התוצאות הרצויות מבלי להתפשר על עלות, ביצועים או אבטחה.

Comments


bottom of page