top of page

פורטל ידע

העסקת פצועי חרבות ברזל - שותפים למשימה הלאומית

25.03.2025

מאת: אביטל ינובסקי | מומחית בגיוון והכללה בטכנולוגיה, מייסדת שותפה - The DEI Code




 

ההערכות מדברות על כ- 100,000 אנשים שיצטרפו למעגל האנשים עם המוגבלויות בשנים הקרובות. מדובר על לוחמים ואזרחים, משפחות מפונות, חטופים ובני משפחה של כל אלה, עם מוגבלות פיזית, חושית ונפשית ושילוב שלהם.


כל אלו מכונים "פצועי מלחמת חרבות ברזל" או "פצועי המלחמה". ארגונים רבים מביעים רצון לשלב את פצועי המלחמה בשורותיהם אך מתמודדים עם חסמים ותפיסות מוטעות. יש לכם הזדמנות ייחודית להעשיר את הארגון בכישרונות שלהם ולתרום לשיקום הנפגעים.

שילוב פצועי המלחמה בעבודה הוא יותר מאחריות חברתית – זו הזדמנות לשינוי חיובי בתרבות הארגונית לתרבות מכילה יותר, לכולם .עבור הפצועים, ההשתלבות בעבודה היא צעד קריטי בשיקום המעניק

תחושת מסוגלות ומשמעות.


המדריך שהכנו עבורכם מבוסס על ניסיון רב שנים בשילוב מוצלח של אנשים עם מוגבלויות בחברות, מתמודד עם מיתוסים נפוצים, ומציע כלים ליצירת סביבת עבודה מכילה ולהתאמת תהליכי גיוס, קליטה ושימור.

זהו מסע משותף לצמיחה עסקית וחברתית, המחייב אמונה ביכולות, פתיחות ומקצועיות.

לענף הטכנולוגיה יש פוטנציאל אדיר לשילוב פצועי המלחמה. זו דרך מצוינת להרוויח עובדים נאמנים ותורמים, ובאותה נשימה, לעזור לאנשים בעלי הכישורים המתאימים, עם מוגבלויות, לעבוד במשרות נחשקות, רווחיות ומכובדות.

 

בעת הזו ההבנה העמוקה של מה זה אנשים עם מוגבלויות חשובה מתמיד. לצערנו רבות ורבים, הצטרפו ועדיין מצטרפים להגדרה הזו כל יום. אנשים רבים, בכל הגילאים, נפגעו מאז השבעה באוקטובר, פגיעות שקל לראות, ופגיעות שקופות. בעת הזו צריך גם לחשוב על ההתאמות שנדרשות ועוד ידרשו לעובדים הקיימים בארגון, כאלה שנפגעו וכאלה ש"מטפלים" Care Givers  - אלו שמטפלים באנשים במעגל הראשון שלהם שנפגעו. הרבה בסביבה האישית והארגונית של רובינו לא נשאר כמו שהיה.

 

אז איך הדברים נראים היום בחברות וארגונים טכנולוגיים בישראל?


אני עובדת בשילוב עובדים עם מוגבלויות בתוך התעשייה הזו כבר כמעט 15 שנים (וגדלתי בה כמתכנתת בעצמי) ואני רואה מקרוב איך שילוב עובדים עם מוגבלויות מיושם ביותר ויותר חברות ואיך התהליך הולך ומתבגר עם השנים. אנחנו מחויבים להסתכלות על התפקוד שלנו, החברות והארגונים, מה נדרש לעשות כאן ועכשיו ואיך צריכה להיראות ההתנהלות קדימה – בימים שעוד יבואו.

 

אנחנו חייבים לפעול לחזרתם של הפצועים לעבודה. בכל יום אנחנו מבינים שעוד אנשים הם פצועים.  חלק חשוב מהשיקום שלהם יהיה השילוב בחזרה בעבודה שלהם או מציאת עבודה חדשה. לא תמיד הם יוכלו לעשות את מה שעשו קודם, באותה צורה. אבל רבות מהיכולות והכישורים שלהם קיימות והם כמובן יוכלו להמשיך לתרום לחברות ולארגונים.

 

כל העובדים בארגון מסתכלים על איך אנחנו פועלים, איך אנחנו מתייחסים לאלו שנפגעו.

 

אני מקבלת הרבה שאלות על "איך?", אולי אפילו "איך בדיוק?" לפעול.

 

שילוב עובדים עם מוגבלויות הוא האקסטרים של גיוון והכללה. לארגונים שכבר מיישמים את זה בהצלחה קצת קל יותר כיום. השונויות אצל עובדים עם מוגבלויות כל כך מגוונות שממילא נדרש מאיתנו להסתכל על כל אחד ואחת בנפרד, לראות מה הם צריכים כדי להצליח. זה מה שמנהלים נדרשים ליישם כרגע עבור כולם וכולן, פצועי המלחמה. 

 

נדרשת תשומת לב ארגונית – לתהליכי המיון, הקליטה והשילוב לאורך זמן של מועמדים עם מוגבלויות ושל עובדים שלנו שחייבים שינוי בתוך הארגון כדי להצליח. מועמדים ועובדים צריכים הזדמנות להצהיר על מה הם צריכים כדי להצליח להוכיח את היכולות שלהם.

 

נדרשת נגישות פיזית למי שזקוק לה ונדרשות התאמות אחרות לפי סוגי המגבלה. נדרש למצוא את המקום הנכון לאדם – לעובדת עם מוגבלות שמיעה קל יותר בצוות שנפגש הרבה במשרד, עובד המתמודד עם חרדות זקוק למנהל או מנהלת שרואים אותו, שמבינים שצריך להקפיד על חיזוקים רבים ותהליך שילוב בתפקיד הדרגתי יותר.

 

הנה כמה דוגמאות לאתגרים שחברות וארגונים כבר מתמודדים איתם וימשיכו להעסיק אותנו -

עובדים שלנו שעדיין לא חזרו לתפקד - הם כמעט "נעלמו". איך לסייע להם לחזור לתפקוד? איך מנגישים את המשרדים שלנו לעובדים שהפכו ללקויי ראיה ועיוורים – מה זה אומר?

 

איך משפרים את השירותים שלנו ללקוחות שהפכו להיות אנשים עם מוגבלויות? אנחנו לא רוצים לאבד אותם. איך מיידעים אותם על זה?

 

איך פונים לאנשים האלה שרק עכשיו מתחילים לעכל שהם אנשים עם מוגבלויות, עובדים עם מוגבלויות?  

 

אתם לא לבד!

שמחות לשתף מדריך חינמי ומקיף שסורק את המיתוסים הנפוצים ומציע כלים שיעזרו לכם להצליח במסע החשוב הזה.

 מוזמנים לפנות ולקבל הכוונה איך להצליח. נשמח לרתום את ניסיוננו הארוך כדי להקל עליכם, כדי לשפר את הסיכויים להצליח.

 

פרטי קשר: אביטל ינובסקי

054-4454576

Comments


bottom of page