והפעם: שרה צפריר | הקריה הרפואית רמב"ם, מנהלת אגף טכנולוגיות דיגיטליות ומידע
מראיין: רז הייפרמן | חבר נשיאות הלשכה
מתי הייתה הפעם הראשונה בה נחשפת לעולם מערכות המידע? מה גרם לך להישאר ולהתמקצע בו?
אני מנמ"רית מאוד ותיקה, כך שהקשר שלי למערכות מידע הולך הרבה שנים לאחור. הקריירה שלי די ייחודית, שכן היא מתנהלת ברובה באותו ארגון (למעט שלוש שנים בהן שהיתי בארה"ב וגם שם עסקתי באותו התחום) אליו התקבלתי מאז סיימתי את לימודי התואר הראשון בהנדסת תעשייה וניהול בטכניון לפני שנים רבות – הקריה הרפואית רמב"ם. כבר בתחילת הקריירה הארוכה שלי נחשפתי לעולם המרתק של מערכות המידע בעולם הבריאות והתאהבתי. אני מאמינה שמה שגרם לי להישאר ולהתמקצע בעולם הזה מורכב משילוב של הרבה גורמים:
היישום של המקצוע בארגון כה מורכב ומאתגר כמו בית חולים;
התרומה האדירה של מערכות המידע לקידום בית החולים בתחומים מגוונים, כמו איכות הטיפול הרפואי, איכות השירות, שיפור התהליכים הלוגיסטיים והפיננסיים, קידום המחקר – כל אלה יוצרים ערך משמעותי ומקנים לעשייה שלנו תחושה מתמדת של שליחות;
הגיבוי המלא שקיבלתי מהנהלת בית החולים לכל אורך הדרך והכרת הערך והמשמעות שהאגף שאני עומדת בראשו מביא לארגון, ולצד זה הבנת הצורך בהקצאת משאבים הולכים וגדלים לתחום החשוב הזה.
ממחלקה שמנתה עם מינויי לתפקיד כ-10 עובדים, צמחנו לאגף גדול ומוביל בעולם הבריאות, תוך שאני נהנית מחופש ניהולי ומקצועי שמאפשר לי ליזום פרויקטים ולקדם חדשנות באופן תמידי לכל אורך השנים, כחלק מקידום החזון של בית החולים.
היכולת התמידית להגשים את עצמי, העצמאות ליזום ולקדם תחומים חדשים כמעט ללא גבולות, ובמהלך הדרך להתקדם מקצועית, ללמוד תחומים חדשים וליישמם בכל שכבות הארגון, עם הקצאת משאבים לפיתוח מקומי של מערכות חדשות ומתקדמות, עם יצירת שת"פים עם התעשייה ועם האקדמיה ועם מעורבות פעילה של הנהלת בית החולים, היא שגרמה לי להישאר לאורך שנים באותו ארגון, עם הרגשת סיפוק עצומה.
מהו תחום הטכנולוגי בו את מתמחה? אילו תחומים נוספים בעולם הטכנולוגי מעניינים אותך?
ככלל אני מאמינה שהידע הטכנולוגי הינו רק מרכיב אחד בסט הכישורים הנדרש ממנמ"ר כדי להצליח בתפקידו. המרכיב המשמעותי יותר בעיני הוא החיבור העסקי לארגון והיכולת לרתום את הטכנולוגיה לקידום מטרות הארגון. הרקע שלי כמהנדסת תעשייה וניהול, עם התמחות במערכות מידע, ההכשרה הנוספת שלי בתחום ניהול מערכות בריאות, וכמובן הנסיון הרב שצברתי במערכת הבריאות, זהו השילוב שסייע בידי ליזום ולקדם תהליכי חדשנות שקידמו את בית החולים בתחומים רבים.
במהלך השנים הדגשים הטכנולוגיים השתנו בהתאם לצרכים ולטכנולוגיות החדשות, אולם בשנים האחרונות המיקוד שלנו הוא סביב הדאטה הארגוני. במהלך השנים פיתחנו מערכות רבות וצברנו הררי נתונים. המשימה העיקרית שלנו היא ניצול מיטבי של "האוצר" שצברנו לטובת ניהול טוב יותר של הארגון, תוך שינוי התרבות הארגונית לעידוד השימוש בנתונים בכל שכבות הניהול. אם הבינה המלאכותית אכן תממש את הציפיות ממנה, הרי שכולנו נמצאים בתוך מהפיכה חדשה, על היתרונות והסיכונים שבה. זהו נושא מרתק שיעסיק אותנו רבות בשנים הבאות
ספרי לנו על הצלחה/אתגר/כישלון שחווית בתחום טכנולוגיות המידע במהלך הקריירה
אני כמובן מתמקדת בהצלחות ובאתגרים , וכאלה יש רבים.
למרות שכאמור אני נמצאת שנים רבות באותו ארגון, הגיוון והיכולת בכל פעם להמציא את עצמי מחדש מתבטאים בהובלת פתרונות שמביאים לשינויים מהפכניים באופן התנהלות הארגון.
מהפיכה ראשונה שהובלתי ברמב"ם היתה בתחילת שנות האלפיים – פיתוח עצמאי של תיק רפואי ממוחשב. מערכת "פרומתאוס" שפותחה ע"י הצוות של רמב"ם בראשותי, כאשר אלפי הקלינאים ולצידם אנשי האדמיניסטרציה, הכספים, האיכות והמחקר מהווים שדה מדהים של תמיכה בפיתוח, פועלת בהצלחה רבה כ-25 שנים, לא רק ברמב"ם אלא ב15 אתרים שונים במערכת הבריאות בארץ ואנו ממשיכים לפתח ולקדם אותה לטובת הפעילות הקלינית, המחקרית, הלוגיסטית והפיננסית.
הצלחה נוספת, לצד האתגרים הגדולים, הינה קידום השימוש בדאטה לצרכים המשתנים של בית החולים. במהלך השנים הקמתי באגף את תחום הדאטה, תחום שהולך ומתפתח ומתרכז ביצירת פתרונות BI ודשבורדים לתמיכה בקבלת החלטות ולניהול מבוסס דאטה של בית החולים. קפיצת מדרגה נוספת בתחום זה היתה הקמה של פלטפורמת ביג דאטה, שמאפשרת שליפה פשוטה של מידע לצרכים תפעוליים ומחקריים.
ואם מדברים על אתגרים, חשוב לזכור שכבית חולים מרכזי בצפון המדינה, שיש לו תפקיד מרכזי מאוד גם בשעת חירום, אנחנו נדרשים לפתרונות יצירתיים שיאפשרו לבית החולים לעבור במהירות ממצב של שגרה למצבים של חירום, בהם כל התפקוד של בית החולים משתנה. הדבר בא לידי ביטוי בכל תשתיות המחשוב ומערכות המידע, שנדרשות לסייע הן במעבר משגרה לחירום והן בניהול אירועי החירום. כך היה בהתמודדות עם מגיפת הקורונה וכך בהיערכות של בית החולים למלחמה בצפון. אגף המחשוב בראשותי פיתח מערכות יעודיות בכל תחומי פעילות החירום, כמו למשל הפעלת מטה החירום של ביה"ח שבו מתרכז כל המידע הדרוש לקבלת החלטות בזמן אמת, מערכות יעודיות לחירום לסיוע בניהול משאבי אנוש, מערכת ארצית לשיתוף המידע בין מרכזי המידע של כל בתי החולים בארץ ועוד.
איך את רואה את הענף בשלוש-חמש השנים הבאות?
בהמשך למה שהזכרתי, אני מאמינה שמהפיכת הדאטה תקבל דחיפה ממשית בשנים הקרובות, בעיקר עם הכניסה המואצת ליישומים מבוססי AI ו- Gen AI, אבל בהקשר הזה, עם היתרונות והסיכונים שכרוכים בתחום, חשוב לזכור, ש AI איננה מטרה אלא אמצעי. כמו בכל טרנד חדש, יש לא מעט ארגונים שהפכו את הטכנולוגיה למטרה. להשקפתי, הטכנולוגיה היא עוד אמצעי ויש לשקול בכובד ראש מתי ואיך נכון לעשות בה שימוש.
איך את מתעדכנת בחידושים ובמגמות?
באמצעות מגוון רחב של אמצעים. כנסים, קורסים מקצועיים, רשתות חברתיות, פורומים מקצועיים, שת"פים עם חברות בתעשייה ונציגי אקדמיה ומחקר.
איך את מנהלת את העובדים שלך? איך את בונה את הצוותים שלך? איך שומרים על עובדים?
שימור עובדים וגיוס עובדים חדשים זה בהחלט אתגר לא פשוט, בעיקר בארגונים ממשלתיים. אני מאמינה שכל מה שמניתי לעיל, שמתייחס להישארותי לאורך זמן בארגון, יש לו השפעה מכרעת גם על העובדים שלי. כששואלים אותי מהי ההצלחה הכי גדולה של בקריירה אני תמיד עונה, בחירת העובדים. בלי העובדים המצוינים שגייסתי במהלך השנים, ושחלקם הגדול הולך איתי לכל אורך הדרך, לא יכולתי להגשים ולקדם את כל ההצלחות שמניתי כאן. התחושה שמלווה אותנו היא שאנחנו כולנו חלק מארגון שהוא בית ומשפחה, ארגון שמטרתו לעשות טוב, ארגון שמאפשר להביא לידי ביטוי את יכולותינו ומצליח לרתום את כולנו לטובת אותה מטרה. אלה הם המסרים שאני מעבירה לעובדים במהלך השנים, וזה עובד כי זה אמיתי.
אני דוגלת במתן גבולות רחבים וחופש פעולה לעובדים שלי. אני מנהלת ישירות 7 מנהלי תחומים, כולם מצויינים בתחומם, אני סומכת עליהם ואני דוגלת בניהול משתף. ישנם תחומים שהם באחריותי הבלעדית, אבל ברוב תחומי העשייה שלנו כל קבוצת המנהלים שותפה מלאה בתהליכי קבלת ההחלטות. בבניית הצוותים אנחנו מנסים תמיד להיות כמה שיותר מגוונים, כדי שאנשים ישלימו זה את זה ויביאו לביטוי כל אחד זווית שונה של תכונותיו וכישוריו.
מה ממריץ אותך בתפקיד הנוכחי ומה מרוקן אותך?
דיברתי רבות על מה שממלא אותי. כשאני נשאלת איך זה שאני עובדת כל כך הרבה שנים באותו ארגון, התשובה שלי לא משתנה: "אני מתקשה לזכור יום משעמם אחד בכל הקריירה שלי". אני חושבת שזה ממצה את התשובה.
מניסיונך המקצועי, איזה טיפ היית נותנת למנמ"רים שעושים את צעדיהם הראשונם?
ארגז הכלים שלנו כמנמ"רים חייב להיות מאוד מגוון. אבל אם הייתי צריכה לבחור הייתי ממליצה למנמ"ר המתחיל כבר מתחילת דרכו ללמוד את הארגון, את התהליכים, את האנשים, את הצרכים, להקשיב ולהיות קשובים לאחרים. את העומק והזווית הטכנולוגית יכולים להשלים גם העובדים שידע לבחור לאורך הדרך. אבל הבנת הביזנס, יצירת קשרים טובים עם הקולגות, עם המנהלים ועם העובדים – לכל אלה אין תחליף, ושם צריך לשים את הדגש.
Bình luận